Катуваннями і вбивствами, які знімаються на камеру вони "пов'язують кров'ю воєнних злочинів" новачків в своїх підрозділах, щоб у них не було думок здатися


Це відео зі стратою з відрізанням голови полоненому українському воїну нагадало нам про свідчення, які ми чули від вимушених переселенців з окупованих територій Луганщини та Донеччини ще влітку 2014 року. 
Від людей, знайомих чи родичів знайомих нам людей, яким ми довіряємо і знаємо, що вони не стануть викривляти інформацію, ми отримували усні свідчення, що російські військові (здебільшого кадирівці, але не тільки) практикували відрізання голів полоненим українцям, не тільки військовим, а й цивільним, яких вони до цього грабували та катували. 
Голови відрізали не тільки чоловікам, але і жінкам, яких перед цим гвалтували. 
Наприклад, подібна ситуація сталась у смт.Новосвітлівка, Луганської області в 2014 році (точну дату вже важко згадати, бо цю історію чули 8 років тому). 
За свідченням місцевих, кадирівці зґвалтували та жорстоко вбили декількох дівчат-мед.працівниць місцевої лікарні. 
Одна з жінок, якій вдалося втекти і бачити все на власні очі, невдовзі померла, кажуть, що "від емоційного вигорання та психологічного шоку". 
Вже від іншої людини, офіцера, також в 2014 році чули, що він на власні очі в оптичний приціл бачив, що росіяни відрізали голови полоненим. 
Звісно, фотодоказів чи відео цих свідчень у нас не було, тому ми не афішували такі теми і не фокусували на цьому свої дослідження. 
Бо такі воєнні злочини досить складно довести шляхом OSINT, якщо ніхто зі свідків чи учасників події не зафіксував це на відео. 
Але після повномасштабного вторгнення серед російських угруповань значно збільшилась практика вбивств з катуваннями. І відрізання голови, або інших чистин тіла практикується ними не стільки як елемент залякування, бо вони розуміють, що залякати й зломити опір українців, демонструючи жахливі злочини й вбивства - неможливо. 
Російські командири підрозділів зс рф та неформальних російських бандформувань віддають накази своїм підлеглим, щоб ті відрізали голови чи катували, а самі знімають все на телефон, як доказ і елемент "пов'язання кров'ю та злочином", щоб підлеглі розуміли, що шляху назад для них вже немає. 
Після такого "хрещення кров'ю" вірогідність, що бойовик втече і здасться у полон значно зменшується, бо є компромат. 
Тобто це контент не для нас і не для Заходу, а для внутрішньої аудиторії. 
Є припущення, що відео з такими компроматами потрапляють в мережу, якщо співучасник злочину втік або зрадив, або відео знайшли в телефоні вже ліквідованого командира і вирішили викласти в мережу. 
І так, таких відео, як сказав Мільчаков, ще багато, і якщо вони потрапляють в мережу, то їх виконавці, ймовірно, можуть бути вже мертві. 
Українці давно знають, що воюють проти садистів та маніяків, що росіяни прийшли вбивати й катувати, влаштовувати геноцид українського народу. 
Але Захід все ще вагається, чи давати більш потужну далекобійну зброю, чи давати літаки, чи вмовляти українців здатися чи вмовити на "перемир'я". І такі відео демонструють, що цю війну неможливо завершити без остаточної перемоги над злом, що завжди повертається зі східних кордонів, якщо йому дати шанс "передихнути", щоб прийти вбивати з більшою силою та жорстокістю. 
Тому маємо перемогти зараз, щоб не залишати цей тягар війни нашим нащадкам. Кожний російський воєнний злочинець має бути покараний по справедливості і по ступеню своїх злочинів.

© 2013 Retrans24. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.
back to top