Росія почала "анексувати" східний регіон Латвії

В латвійському історичному регіоні Латгалія неподалік російсько-латвійського кордону з’явились активісти, які агітують за приєднання регіону до Росії
Про це розповів голова ради Краславського краю Гунарс Упенієкс, пише «Європейська правда» на латвійське видання Diena.
"Проросійськи налаштовані активісти приходять до людей додому, роздають буклети і розповідають про можливості приєднання Латгалії до Росії.
Вони ходять до шкіл та інших громадських установ. 
Хтось говорив про гроші, які пропонуються особам, що обіймають керівні посади, з закликом переходити на бік цих агітаторів", - розповів Упенієкс.
На його думку, заможних людей подібна агітація не переконає, але "бідних простіше переконати в тому, що великий сусід може бути порятунком".
Водночас керівники інших латгальських органів самоврядування не вважають, що в регіоні виникла загроза для безпеки.
Зокрема, голова ради Лудзенського краю Аліна Генделе стверджує, що за винятком дій кількох людей похилого віку в колишньої партії Ліндермана, в місті і краї ситуація спокійна.
За свого боку, заступник голови ради Зілупського краю зазначив, що місцеві мешканці не збираються "підписуватися під дурницями".
"Чому так погано думають про наш край? У нас живуть найбільші патріоти Латвії! Людям тут доводиться більше думати про побутові речі, у них немає часу підписуватися під дурницями", – сказав чиновник.
Джерело : Еспресо TV

© 2013 Retrans24. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.
back to top