Велика брехня малого перемир'я

В РНБО сьогодні заявили, що можна констатувати поступове та обопільне встановлення режиму тиші в районах АТО: «Протягом минулої доби фактів використання важкої техніки, артилерії та систем залпового вогню «Град» не зафіксовано. 
Один наш боєць зазнав поранення внаслідок підриву на розтяжці в районі н.п. Піски».
Вчора в РНБО також заявляли про відсутність жертв з боку українських військових і про відведення техніки НВФ від лінії фронту. 
Але волонтер Ольга Голубєва повідомляла, що 10 грудня, вже після оголошення «перемир'я», у зоні бойових дій на Донбасі в засідку потрапили розвідники 39-го батальйону територіальної оборони.
За її даними, двоє бійців батальйону загинули, ще один отримав поранення.
В той же час місія ОБСЄ, яку важко запідозрити у симпатіях до України, яка закривала очі на прохождення російської техніки та найманців на територію Східної України, повідомляє - незважаючи на те, що протягом 48 годин з’являлась інформація про відведення техніки, ОБСЄ не має підтвердження цієї інформації.
Про це заявив заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хаг.
Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив сьогодні в Фейсбуці, що в ніч на п'ятницю "в рамках припинення вогню і перемир'я в місті Павлопіль, що в 25 км від Маріуполя відбулася дружня зустріч бійців полку Національної гвардії "Азов" з диверсійно розвідувальною групою терористів". 
У результаті проведення мирних переговорів бійцями полку Нацгвардії "Азов" була знищена снайперська пара терористів.
В результаті бою загинуло двоє героїв з полку "Азов". Також у сил АТО двоє тяжко поранених бійців і один легко поранений.
Ця інформація йде врозріз з повідомленням РНБО.
Сьогодні ж таки експерт Дмитро Тимчук заявив, що у північних районах Донецька зафіксована тактична група російсько-терористичних військ, яка раніше брала участь у боях в районі Донецького аеропорту і Авдеєвки.
Група має в наявності до 20 одиниць бронетехніки і до 30 одиниць артсистем, відзначається наявність значної кількості мінометів.
Група проходить доукомплектування, в основному за рахунок російських найманців і контрактників ВС РФ.
У район н.п.Горловка "на посилення" прибули додаткові формування бойовиків, в основному підрозділи так званої бригади "Оплот", загальною чисельністю до 2-х посилених рот. Бойовики озброєні легкою і важкою піхотною зброєю, включаючи міномети і гранатомети. Також в цей район прибуло до 6 од. бронетехніки, що пройшла ремонтні роботи після участі у боях під Углегорськом. Відзначається концентрація підрозділів російсько-терористичних військ в районі Углегорська і Червоного Партизана.
Зафіксована поява танків (до 5 од.) російсько-терористичних військ і вихід їх на вогневі позиції в районі Бахмутської траси. 
Одночасно декілька артилерійських батарей супротивника, оснащених 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", здійснювали в цьому районі маневр по зміні вогневих позицій.
 На цій ділянці зафіксовані окремі випадки відкриття супротивником артилерійського вогню.
Розвідники «Правої Справи» підтвержують дані Тимчука. 
На Сході України йде активна передислокація сил НВФ, росіяни поширюють свою присутність в регіоні.

Тобто ми можемо казати, що РНБО – і вже не вперше – видає бажане за дійсне, виконуючи замовлення пана Порошенка, який будь-що намагається втягнути Україну в чергові «мінські переговори». 
Попри намагання зробити з цих переговорів чи не панацею для вирішення ситуації на Сході нашої країни, насправді такі переговори ні до чого не зобов'я зують НВФ. 
Нагадаю, український посол в НАТО Ігор Долгов заявив, що з початку цього «перемир'я» в зоні АТО загинули більше 400 українських військових.

© 2013 Retrans24. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.
back to top