Саакашвілі: Для Путіна руйнування України - питання життя та смерті

Якщо наступ на сході України почнеться, то це станеться до холодів Про це сказав у коментарі "ГОРДОН" екс-президент Грузії Михаїл Саакашвілі. 
"Я гадаю, що Путін розглядає всі варіанти. З одного боку, він уклав газову угоду з Європою та з Україною. Тим самим він сказав Європі: "Не хвилюйтеся! Навіть якщо я нападу на Україну, газ у вас буде". І в той же час він завів бомбардувальники над Атлантичним океаном, надіслати сигнал Європі та Америці, що Росія здатна на ядерне бомбардування, якщо в його справи будуть втручатися", - вважає політик. 
На думку Саакашвілі, на Валдайському форумі Путін сказав промову, дуже схожу на послання Гітлера Чемберлену перед Другою світовою війною.
"У цій промові дуже багато опорних точок. Він оголосив, що вся пострадянська зона - це його тайга і він як раз той тигр, який може там перебувати. І якщо інші не хочуть, щоб він перейшов у їх ліс, то його тоді не потрібно чіпати в його тайзі. 
Все це виглядає як підготовка до повномасштабного нападу. Нападе він зараз чи пізніше, мені важко сказати", - повідомив він. Політик вважає, що українському керівництву зараз треба бути особливо пильним. "Тож якщо вже чекати сюрпризів від Путіна, то в напрямку півдня та Криму через Маріуполь і Херсон, й інші області, перед настанням холодів і снігопадів.
Якщо під час цього періоду пронесе, то я думаю, що решту часу він буде обстрілювати позиції, підтримувати напруженість, але взимку, коли буде холодно, ймовірність масштабного наступу зменшується", - сказав Саакашвілі. 

"Проект "Новоросія" не злито і не закрито. В Путіна є два проекти: по-перше, це сепаратистські регіони України, які ніколи не закриються по своїй добрій волі.
Він ніколи не закривав жоден сепаратистський район на пострадянському просторі. По-друге, повне руйнування української державності.
Для нього це питання життя та смерті. Він розуміє, що якщо Україна виживе як цілісна держава і взагалі як держава, то це означає його особистий крах", - заявив екс-президент. 

Саакашвілі висловив думку, що при тому розкладі в Україні, який виник в результаті виборів, у Путіна немає жодних шансів на капітуляцію України. "А це єдина домовленість, на яку він покладається. Тому я думаю, що найближчим часом від Путіна ніяких дипломатичних проривів очікувати не доводиться. Зараз треба бути дуже пильними і терміново сформувати уряд України і зайнятися реформами, насамперед антикорупційними", - сказав політик. 

"Діалог потрібно вести з усіма громадянами України. Що ж стосується росіян, яких прислали туди, то треба вести переговори з їхніми господарями, а не з якоюсь маріонеткою.
Зрозуміло, що територіальна цілісність України, перегляду не підлягає і торг тут недоречний. А всі інші питання звичайно можна обговорювати", - підсумував Саакашвілі.

Джерело: fakty.ictv.ua


© 2013 Retrans24. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.
back to top